Presa de Tahodio
We wandelen in de Tahodio vallei, voorbij de dam van Tahodio. Trek goede wandelschoenen aan, en neem genoeg water en voedsel mee. Veel wandelgenot!

Je kan heel diep de vallei in rijden met de wagen, maar dan gaat de weg over van verhard naar onverhard. Daar is plaats om de wagen parkeren. Onze wandeling start hier. We gaan voorbij de dam, langs het water, om dan nog een stuk te klimmen. De wandeling is heen en terug 4 km, we overbruggen een hoogte van bijna 250m.

Hoe komen we op de parkeerplaats?
Je moet ten westen van Santa Cruz zijn. Eens je de stad bijna gepasseerd bent (als je van het zuiden komt), rij je op de Av. Francisco la Roche (TF-11). Waar de straatnaam verandert naar Av. de Anaga moet je links (GPS N28°28.750 W16°14.560).
Je rijdt nu op de Av Jose Marti. Je blijft de weg volgen. Eens voorbij de gebouwen versmalt de weg. De droge bedding ligt links van je. Op 2.3 km moet je naar links, de bedding over (GPS N28°29.699 W16°15.328). We hebben de rivier bedding nu rechts van ons. Dan moeten we terug naar de andere kant. We rijden op de Camino Real. Op 3,6 km van de weg kom je op de parkeerplaats aan (GPS N28°30.153 W16°15.794).

We gaan te voet verder, we volgen de weg. Plots zien we de dam. Het gaat hier flink naar boven. We zorgen ervoor dat de rivierbedding links van ons blijft. Zo komen we rechts van de dam aan. Tijd om wat foto's te memen.
Daarna gaat het verder langs het water, voor ongeveer 330m. Dan verlaten we het pad naar rechts, om de berg op te klimmen, ongeveer 400m tot aan de rand, hoogteverschil 120m.
Vandaar heb je een mooi uitzicht op het meer en de dam. Aan de andere kant zie je de barranco Tahodio, en de achterliggende bergtoppen.
Na een rustpauze keren we dan terug naar de wagen.

GPS-track       kaart       PDF-document