Barranco de Chijas
Voor de geocacher: Hier ligt geen geocache meer.

Tijdens deze wandeling klim je 180 m, en leg je een weg af, heen en terug van 3,6 Km. Uitstekende wandelpaden, zeker in de Barranco zelf, al gaat het soms steil naar boven.

Parkeer je auto op N28°05.851 W16°39.189.

We starten in de richting NW, voor een goede 100 m, daarna gaat het richting N voor zo'n 650 m.
Kijk uit voor mountainbikers die ook deze paden gebruiken!
Op het einde maken we een bocht naar het westen. We blijven westelijk het pad volgen, en gaan niet over het waterkanaal. Dit blijft rechts van ons.
Op de splitsing N28°06.231 W16°39.344 gaan we rechtdoor, we blijven stijgen. Na zo'n 200 m van de laatste splitsing komen we aan de rand van de barranco. Er zijn verschillende uitgangen van grotten te zien. Ik adviseer om deze niet te betreden, het zou kunnen zijn dat in de ondergrondse gangen giftige gassen hangen.

Het pad gaat nu terug richting het Noorden, en uiteindelijk komen we in de droge rivierbedding. Daarom, doe deze wandeling niet met regenweer, je zou anders wel eens kunnen verrast worden door het water.
Na elke bocht ligt nu een verrassing, het pad blijft verder omhoog gaan. Er vloeit water in het waterkanaal naast je. Na ongeveer 600 m in de barranco komen we op het eindpunt. Een verlaten mijn. Ook hier mag je niet in de tunnels wegens te gevaarlijk. Je ziet er oude geroeste mijnwagentjes en sporen die plots ophouden.

GPS-track      kaart        PDF-document