Montaņas Coloradas
Met deze wandeling is het reeds een avontuur om met de wagen tot op het beginpunt te raken. Vanaf "Granadilla de Abona" gaan we op de "TF-21" in westelijke richting. We nemen de afslag naar "Cruz de Tea" en rijden verder naar boven. De weg wordt smaller en steiler, maar ze blijft goed berijdbaar.
De afstand van de TF-21 tot aan de parking is 3,5 Km. De weg splitst hier. Wij gaan straks links te voet verder. Recht voor ons is er een plaatsje voor de wagen, we rijden over een waterleiding en we staan helemaal van de weg.
GPS N28°09.074 W16°36.034

Al heel snel zien we rechts een niet meer onderhouden wijngaard. Na ongeveer 300 m komen we op een splitsing, we gaan hier links, naar de andere kant van de ondiepe ravijn. We gaan rechts verder omhoog. Links zien we een vervallen boerderij. Er staat daar ook een kogelvormig gebouwtje, die vroeger dienst deed als onderkomen voor het pluimvee.
Op 600 m van de parking zien we een pad links die afzakt tot in de ravijn. Deze nemen we. Eens in het dal zien we rechts verzorgde aanplantingen in terrasbouw. Wij gaan links terug de helling op tot we een breed pad kruisen. We hebben nu zo'n 1,1 Km gewandeld.
We steken het pad over, en beginnen aan de grote beklimming. Om helemaal boven te geraken wandelen we een stuk rond de berg. Op de top vinden we een constructie waarvan de exacte GPS-coördinaten gekend zijn, het is een geodetisch punt.

We hebben er een mooi zicht op het zuidelijk deel van Tenerife. We zien o.a. de luchthaven met daarachter "montaņa Roja" en de vuurtoren nabij Palm-Mar. Aan de andere kant zien we onder andere de Sombrero de Chasna.

De wandeling, heen en terug is zo'n 4 Km lang, we klimmen een goede 200 m.
Doe goede wandelschoenen aan, neem genoeg drinken en eten mee. Fijne wandeltocht!

GPS-track       kaart       PDF-document