Boven Granadilla
Dit is een korte uitstap van nog geen twee kilometer. We bezoeken een verlaten, vervallen boerderij met daar achter een kleine grot.

We parkeren de wagen op N28°08.422 W16°34.424. We bereiken dit punt door vanaf de kerk van Granadilla de TF-28 in westelijke richting te volgen (rechts zien we de oceaan). Na 1,2 Km moeten we scherp links af, in de Calle el Barranquillo. Je mag er niet in als je voertuig meer dan 7 ton weegt. Deze verharde weg klimt flink, en is smal. Anderhalve Km verder kunnen we op bovengenoemde coördinaat onze wagen parkeren.

Van de wagen gaan we nu een 20-tal meter terug, en nemen rechts de onverharde weg naar boven. De weg is op verschillende plaatsen uitgespoeld, je zal dus zeker niet met een huurwagen deze weg kunnen oprijden tot aan de verlaten boerderij.
Voor we de boerderij bereiken zien we een verwilderde boomgaard. Toen wij er waren gingen er vele citrusvruchten aan. Ze leken lekker, maar laat ze maar hangen. De vruchten waren zo zuur dat ik het stukje onmiddellijk weer uitspuwde.
Wil je de boerderij verkennen, doe dit dan met de nodige voorzichtigheid.

Een goede 200m achter de boerderij vinden we de grot. Deze werd vroeger waarschijnlijk gebruikt om vee en voorraden in onder te brengen.

Op N28°08.670 W16°34.618 zie ik een cirkel op de google-earth kaarten. Waarschijnlijk ligt daar een cirkelvormig platform waar vroeger het gedorste graan omhoog werd gesmeten om het kaf van het koren te scheiden. We zagen op Tenerife reeds meerdere van deze cirkels.

GPS-track       kaart       PDF-document