Cueva del Agua

Aan de Oostkust, tussen Los Cocoteros en Charco del Palo vinden we een kleine binnenzee. Deze is verbonden met de zee via een ondergrondse doorgang, een "cueva del agua". Als er niet te veel wind is kan je erin zwemmen. Tijdens de winderige dagen knallen de grote golven op de kust en op de ondergrondse doorgang, en spatten deze heel hoog op in de inham. Je blijft dan best wat op afstand!

Je kan van beide dorpjes langs de kust naar de inham.
Vertek je van Cocoteros, parkeer de wagen dan op N29°03.939 W13°27.597 . Ga nu noordwaarts, langs de kust voor zo'n 440 m. Voor je zie je nu enkele gebouwen. Je gaat rechtdoor, de gebouwen hou je aan je rechtse kant. Het kan zijn dat er verschillende honden luid komen blaffen. Eens de gebouwen voorbij is het nog zo'n 100 m tot aan de inham.

Vertrek je van Charco del Palo, dan parkeer je de auto  op N29°04.668 W13°27.241 . Van deze plaats ga je langs de kust zuidwaarts. Er loopt een pad tot de inham. Deze weg is iets meer dan één kilometer lang.

Denk aan je veiligheid, neem geen risico's bij wat slechter weer! Doe goede wandelschoenen aan. Neem eventueel je zwemgerief mee.

GPS-track                           PDF-Document