El Papagayo

Op oudere kaarten vind ik de naam Papagallo, nu zie je meer de naam Papagayo. Is deze verandering een gevolg van het toerisme? Wie zal het zeggen. Ik gebruik verder in deze uiteenzetting de oude naam.

In het Zuiden van Lanzarote heb je het toeristische Playa Blanca, met rechts daarvan La Coloradas met zijn playa de las Coloradas. Rechts daarvan is het natuurreservaat El Papagallo. Als je de kust afwandelt in zuid-oostelijke richting kom je eerst Playa Mujeres tegen, dan Playa del Pozo en Playa de Papagallo. Op het uiterste punt, Punta del Papagallo stoten we op een ondergronds bouwsel. Op deze stranden gaan sommige zonnekloppers volledig uit de kleren.

Playa de las Coloradas is meer een rotsstrand. Alle andere zijn gele fijne zandstranden, gescheiden door rotsformaties.

Je kan met de wagen naar deze zandstranden, maar je moet dan een ticket kopen aan het begin van het reservaat (€3,00 per persoon). De wegen zijn er niet verhard, dus langzaam rijden is de boodschap.

Je kan er ook te voet naartoe, dat is gratis. Parkeer de wagen op N28°51.632 W13°47.839 . Vandaar neem je de onverharde weg richting zuiden. Volg het pad zo'n 800 m. Dan ben je aan Playa Mujeres. Rechts zie je een vervallen toren. Dit strand heeft 2 parkings.
Willen we naar playa del Pozo, dan moeten we terug 800 m wandelen langs de kust. Je moet wel halverwege over een rotsformatie. Hier is geen parking.
Naar playa Papagallo is het dan nog eens een kleine 650 m. Net voor dit strand, op een rotsformatie, is een bar waar je kunt drinken en eten. Er is een parking.
Je kan heen en terug naar al dit strand met een watertaxi vanaf Playa Blanca. De taxi vaart 4 x per dag.

GPS-Track                 PDF-document