Termesana Route

Om deze GRATIS wandeling te kunnen maken moet je je inschrijven via een website. Je wandelt MET een gids in afgeschermd gebied. Alleen mag je er niet in!

Vanaf twee maand voor je vakantie surf je naar de website van Parque Nacional Timanfaya, en schrijf je je in. Per wandeling kunnen acht personen mee. Wees er vroeg genoeg bij, gewoonlijk zijn de beschikbare plaatsen snel weg. Onze groep bestond o.a. uit Russen, Italianen, Duitsers en Belgen (wijzelf).
Het is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 3,5 Km langs oude onverharde wegen. Doe stevige wandelschoenen aan, neem wat drinken mee.

Met je boeking en je ID-kaart meld je je op de juiste datum om 09u30 aan in het bezoekerspark van Timanfaya (Coördinaat N29°01.979 W13°42.191). Je moet een document ondertekenen dat zij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele ongevallen.

Eens alle papieren in orde stappen de deelnemers in een busje. Er zijn 2 gidsen, een Engels- en een Spaans-talige, twee groepen van acht, twee busjes. Busje 1 rijdt naar N28°59.033 W13°46.648. Busje 2 rijdt naar zijn beginpunt, het eindpunt van de wandeling voor de deelnemers van busje 1. Beide groepen starten dus niet op dezelfde plaats. Ergens midden het parcours komen beide groepen elkaar tegen.

Er wordt genoeg tijd genomen om iedereen bij elkaar te houden, de gegeven uitleg is van heel goede kwaliteit. Je komt er te weten wat de inwoners doen om het schaarse water dat valt te verzamelen, welke soorten lava er zijn, welk leven er is in dit gebied, je gaat zelfs even in een kleine lava-tube. Echt de moeite om deze wandeling te doen.
Achteraf wordt niet gebedeld om drinkgeld door de gids. Wij waren heel tevreden van deze wandeling, en hebben onze gids spontaan iets gegeven.

GPS-Track                 PDF-document